dosmedicos.reismee.nl

Acclimatiseren

Lieve allemaal,

Hier zijn we dan, in Lima. Onze reis begon de 11 om 4 uur ´s nachts vanuit Teteringen naar schiphol. Hierna zijn we via Madrid naar Lima gevlogen, de vlucht van Madrid naar Lima werd nog 1,5 uur vertraagd doordat er net iemand onwel werd toen we op de take off baan stonden waardoor we ongeveer 12 uur lang aan onze vliegtuigstoel gekluisterd zaten maar het viel eigenlijk alles mee!! Toen we aankwamen op Lima airport moesten we nog daar door de douane en dat gaat door middel van op een knop drukken waardoor je random een rood of groen licht krijgt. Als je rood krijgt moet je dus door de scan en je tas openen.. en wij werden er natuurlijk uitgepikt

Tongue out
Gelukkig ging het lekker op zn Peruaans en hoefde we alleen onze backpack door de scan te gooien en werden we daarna weggewuifd, prima! Toen we in de inkomsthal liepen werden we gelijk belaagd door taxichauffeurs maar we zouden opgepikt worden door ons hostel dus zochten voor het bordje ´erkamp´, helaas was deze nergens te bekennen. We hebben het hostel gebeld en ze dachten dat we gistern aan zouden komen, maargoed binnen 15 min zou er een taxi voor ons komen. Gelukkig vertelde de taxi chauffeur ons in zijn beste Engels (Spaans met gebaren dus) wat over de stad. Het verkeer is ongeveer even rommelig als in Parijs, de auto´s zien er nog erger gehavend uit dan in Spanje en de wegen zijn als in Belgie.. hilarische ervaring dus. Bij aankomst in het hostel in Barranco (district van Lima) werden we hartelijk begroet door een feestende menigte, jammergenoeg was die naast onze kamer en hadden wij een jetlag. Was dus niet echt een groot succes dus we zijn de dag erop naar een ander hostel gegaan in Miraflores waar het heerlijk rustig was en we hebben dan ook heel goed geslapen! We hebben besloten vandaag de bus te nemen naar Nasca aangezien het in Cusco heel de tijd zal regenen, we gaan dus op de terugweg langs Cusco. Gisteren zijn we ook al even naar de Pacific Ocean geweest, dat is ongeveer 2 blokjes lopen van ons hostel, heel erg mooi!

We hebben al een aantal foto´s gemaakt, maar Jan is nogsteeds op zoek naar de kabel om ze te uploaden! Komt er binnenkort op te staan. Op Facebook is al een en ander geplaatst, dus als je niet kunt wachten moet je even daar kijken.

Bedankt voor al jullie leuke reacties, en we hopen jullie snel weer te kunnen updaten over onze avonturen.

Jan en Marlou

Jennifer

Chica bonita! Je bent gewoon al in peru!! Wat ontzettend tof... Miraflores is een mooie buurt, in nazca moet je zeker en vlucht maken over de lijnen, dat is echt prachtig! heel veel plezier op deze onvergetelijke trip, dat het maar een mooi avontuur mag worden. Gran bedoel jenn

Jennifer

Bedoel =beso :-)

Lia

Ola medicos, leuk dat jullie al geschreven hebben. Ben heel benieuwd naar de lijnen van Nasca , geen flauw idee wat ik me daarbij voor moet stellen . Buen viaje.

Patricia

Dat klinkt als een goed begin! Ik benijd jullie hoor, geniet ervan met volle teugen! Xxx

Suzah

Haha wat leuk geschreven! Jullie zijn dus al in Parijs, Belgie en Spanje geweest ;) en kom op jongens, je weet wat de beste remedie tegen een jetleg is ; er gewoon lekker tegenin gaan, volgende x gewoon de feestende menigte in :P Nee superleuk hé zie jullie daar echt al samen rondstappen :) benieuwd hoe vaak jullie moeten zeggen dat jullie niet broer/zus en/of vriend/vriendin zijn (néé ook niet with benefits ... ;)). Ben erg benieuwd naar de rest van jullie belevenissen en please Jan, zet je ook alle 'Bloopers' van Marlou erop (over die wc-bril doekjes; 'kan je die uitspoelen!?') hihi, nee hoor Marlou weet zeker dat je je goed hebt ingelezen ... :) Dikke zoen voor jullie lieve schatten! X!

Arjan

Hoi Marlou en Jan!

Goed om te lezen dat jullie zijn aangekomen op de plaats van bestemming! Wij wachten de foto's en jullie reisverhalen af en hopen dat Jan zijn kabeltje snel zal vinden!
Veel plezier!!

Groetjes Kim en Arjan.

Martine

Natnekjes, schon!
Veel plezier en doe voorzichtig.

Oma en Opa

Waren we ook maar weer zo lekker jong
We hebben niets te klagen hoor maar Peru is toch weer even anders dan de Beekse Bergen of Valkenburg.
Leven mee en blijven nieuwschierig.

Eline

Vind ik leuk :)